4 beroepen van de toekomst

4 beroepen van de toekomst

Maak jij je ook wel eens druk over wat voor werk je zou willen doen, en daarnaast of deze baan wel perspectief biedt op de lange termijn in deze wereld voor technologische ontwikkelingen? Veel banen hebben plaats moeten maken voor automatisering en zijn overgenomen door computers en machines. Ben jij benieuwd met welke banen wij denken dat je wel kans maakt op de lange termijn? Lees dan verder!

Data scientist

De positieve keerzijde van alle technologische ontwikkelingen mogen we niet vergeten, er ontstaan namelijk ook een hoop nieuwe banen. Een voorbeeld hiervan is de data scientist. Deze functie houdt zich bezig met het analyseren en structureren van grote hoeveelheden aan data. Als data scientist kan je werken bij bijvoorbeeld IT-bedrijven, maar denk ook aan grote multinationals en banken die hier veel waarde aan hechten. Misschien wel iets voor jou? 

Drone operator

Compleet een andere richting op, maar ook dit beroep blijkt veel perspectief te bieden op de lange termijn en is een vrij nieuwe baan. Als piloot van een onbemand luchtvaartuig kan je ingezet worden door bijvoorbeeld het leger, maar ook bij films. Heel veelzijdig dus en multi-inzetbaar! 

3D print specialist

Het wordt ieder jaar weer populairder, waar het voor sommige mensen nog onbekend terrein is, staat er bij sommige hobbyisten al een 3D printer in de woonkamer. Ook dit is een baan van de toekomst omdat steeds meer bedrijven gebruik gaan maken van 3D printers. Zo worden er nu al voor auto onderdelen “geprint”. 

Online marketeer

De laatste jaren is online reclame enorm veel belangrijker geworden dan de traditionele reclame zoals folders en posters. Als online marketeer kan je hier goed mee uit de voeten. Het belang van aanwezigheid op social media en het internet is enorm en de vraag bij online marketing bureaus neemt flink toe. Misschien kan jij je wel bij ze aansluiten als bijvoorbeeld een SEO specialist.  

admin

Reacties zijn gesloten.