Alles over 3D printers!

Alles over 3D printers!

Je hebt er vast wel eens van gehoord; een 3D printer. Maar wat is het precies? Wat kan het wel, en wat kan het niet? Je leest er meer over in dit artikel!

Wat is een 3D printer?

Laten we beginnen met te kijken naar wat een 3D printer nou precies is. Een 3D printer kan objecten printen. Niet op papier zoals een inkjet- of laserprinter doet, maar driedimensionaal! Levensecht dus.

Hoe werkt een 3D printer?

Een 3D printer werkt met behulp van een digitale bouwtekening. Hiermee worden objecten per laag opgebouwd. Verschillende onderdelen werken samen om uiteindelijk iets te kunnen printen. Zo bevat een 3D printer een printkop, een printplatform en een motor. De printkop smelt het materiaal, en spuit dit vervolgens op het platform. Een 3D printer is dus eigenlijk een soort mini-fabriek!

Verschillende soorten 3D printers

3D printers zijn er in verschillende maten, soorten en prijsklassen. Zo zijn er kleine simpele 3D printers voor particulieren, maar ook geavanceerde dure 3D printers voor bedrijven. De laatstgenoemde kunnen uiteraard meer dan een goedkope 3D printer.

Wat kan er geprint worden door een 3D printer?

In theorie kan ieder voorwerp geprint worden door een 3D printer. Zover is de techniek echter nog niet. Daarom worden er nu vooral ‘simpele’ voorwerpen geprint, uit één materiaalsoort. Denk bijvoorbeeld aan bekertjes en bakjes. Veel gebruikte materialen zijn onder andere plastic, kunststof, metaal en hout. Er zijn echter ook geavanceerdere 3D printers die voorwerpen uit meerdere materialen tegelijk kunnen printen! In dit geval worden de mogelijkheden dus vrijwel eindeloos.

De toekomst van de 3D printer

3D printers zullen zich steeds verder ontwikkelen. Er zal dan ook steeds meer mogelijk worden met 3D printers. De verwachting is zelfs dat er in de toekomst in bijna ieder huis wel een 3D printer staat om alledaagse voorwerpen te printen. Scheelt weer een ritje naar de winkel als je iets nodig hebt!

Toch liever een normale printer?

Nog lang niet iedereen heeft behoefte aan de technologie van een 3D printer. Gelukkig zijn er daarom nog steeds ‘gewone’ printers verkrijgbaar. Zo kun je bijvoorbeeld een A3 kleuren laserprinter kopen bij Refurbished Printer!

admin

Reacties zijn gesloten.