Beste hosting kiezen, waar op te letten?

Beste hosting kiezen, waar op te letten?

Iedereen wil dat zijn website en of webshop snel is wanneer deze bezocht wordt door potentiele nieuwe klanten. Hosting is een belangrijke factor voor de snelheid van je website, de beste hosting kiezen voor je website of webshop is daarom ook erg belangrijk. In dit artikel behandelen we de belangrijkste 3 punten waar je op moet letten bij het kiezen van een goede webhosting provider en een geschikt pakket.

Caching mogelijkheden

Er zijn tegenwoordig een tal van caching mogelijkheden om de laadtijd van je website te versnellen. Elke soort caching heeft zijn unieke kracht maar welke moet jij kiezen en biedt een hosting provider dit wel aan? Om hier achter te komen kun je het beste webhosting vergelijken. Dit kan op verschillende websites en als je zoekt in Google heb je al snel wat sites gevonden waar je dit eenvoudig op kunt vergelijken.

2 belangrijke manieren van caching zijn Varnish en Memcached.

Varnish Caching

Heb je een statische website dan is Varnish caching een goede oplossing. Er wordt dan een soort screenshot gemaakt van al je pagina’s en deze worden opgeslagen op een aparte Varnish server. Als iemand de desbetreffende pagina bezoekt dan wordt deze screenshot getoond in plaats van dat de hele pagina opnieuw gegenereerd moet worden. Dit bespaard dataverkeer en de bezoeker is sneller van informatie voorzien.

Memcached

Heb je bijvoorbeeld een webshop en moeten er veel database aanvragen worden gedaan dan is Memcached een goede manier van caching. Alle aanvragen die worden gedaan worden opgeslagen en als iemand eenzelfde aanvraag doet dan wordt de “aanvraag” uit de cache gehaald en wordt niet opnieuw het hele lijntje gelegd met de database. Dit scheelt enorm qua tijd.

Zoek dus uit welke caching voor jouw website of webshop het meest geschikt is.

Werkgeheugen (RAM geheugen)

De server waarop je website komt te draaien moet volgende werkgeheugen hebben om alle processen snel te kunnen afronden. Je website moet dus gebruik kunnen maken van voldoende capaciteit en die niet hoeven delen met vele andere gebruikers. Vraag altijd aan de providers met hoeveel andere gebruikers je de server moet delen en wat de capaciteit van de server is.

CPU’s (aantal processors)

Werkgeheugen is 1 ding maar het moet ook verwerkt kunnen worden door de processors, zorg dus dat er voldoende zijn en dat deze afgestemd zijn op het werkgeheugen.

admin

Reacties zijn gesloten.