Cloud oplossingen MKB, alleen maar voordelen?

Cloud oplossingen MKB, alleen maar voordelen?

Er kan worden vastgesteld dat er vandaag de dag op twee verschillende manieren kan worden gewerkt. In eerste instantie is het mogelijk om lokaal te werken. Dit betekent dat er binnen de onderneming gebruik wordt gemaakt van een bepaalde serverruimte. Binnen deze ruimte worden er verschillende servers geplaatst waar er op kan worden gewerkt en waar er data op wordt opgeslagen. Een tweede mogelijkheid is gebruik maken van cloud oplossingen MKB. Voor dergelijke cloud oplossingen geldt dat er zoals de naam reeds laat vermoeden wordt gewerkt in de zogenaamde cloud. Dat brengt tal van verschillende interessante voordelen met zich mee waar we u graag hier op deze pagina kennis mee willen laten maken. 

Er zijn geen grote investeringen vereist 

Het eerste voordeel waar u op kunt rekenen bij het gebruik van cloud oplossingen MKB heeft betrekking tot het feit dat er geen grote investeringen zijn vereist. Wanneer u er als bedrijf voor kiest om gebruik te maken van eigen servers zult u namelijk kunnen vaststellen dat hier behoorlijk wat bij komt kijken. Denk hierbij onder meer aan het volgende: 

  1. Er dient een onderhoudscontract voor de servers te worden afgesloten; 
  2. Er moet personeel met voldoende technische kennis worden ingeschakeld; 
  3. Er dienen regelmatig updates aan het systeem te gebeuren; 

Voor alle bovenstaande zaken zult u als bedrijf zelf moeten opdraaien. Dit zorgt ervoor dat u niet één keer, maar wel verschillende keren diep in de buidel zult moeten tasten. Bij cloud oplossingen MKB is dat niet het geval. Bovendien liggen ook de kosten voor het daadwerkelijke verbruik aanzienlijk lager. De aanbieder van de cloud diensten beschikt immers over een schaalvoordeel. Deze zorgt ervoor dat u uitsluitend moet betalen voor het echte verbruik. 

Cloud oplossingen MKB zijn ongelofelijk flexibel 

Voor cloud oplossingen MKB geldt een ongelofelijke flexibiliteit. Op het ogenblik dat de servers welke zijn terug te vinden in uw bedrijf niet meer over voldoende (opslag)capaciteit beschikken dient deze infrastructuur verder te worden uitgebreid. Dit gaat uiteraard weer gepaard met extra kosten en met extra technische eisen. Dat geldt niet voor cloud oplossingen MKB. Voor deze cloud diensten geldt namelijk dat u altijd extra abonnementen kunt aanschaffen en / of ruimte kunt kopen. Op deze manier beschikt u dan ook over een oplossing welke mee kan groeien met uw onderneming. Het mag dan ook duidelijk zijn, op het ogenblik dat flexibiliteit voor u een belangrijke vereiste is, is het zeker interessant om daarvoor te kijken in de richting van één of meerdere van de verschillende cloud oplossingen MKB die er bestaan.

Ook het milieuvriendelijke karakter is belangrijk 

Door gebruik te maken van cloud oplossingen MKB gebruikt u enkel en alleen die serverruimte waar u echt nood aan heeft. Op deze manier kan er een aanzienlijk betere CO2 voetafdruk worden gerealiseerd. Door gebruik te maken van clouddiensten wordt er een aanzienlijk lager energieverbruik gerealiseerd in vergelijking met het gebruik van eigen servers. Runt u dus met andere woorden een bedrijf welke graag zo milieuvriendelijk wil zijn? Ook in dat geval is het de moeite waard om te kijken in de richting van het gebruik van cloud oplossingen MKB. 

admin

Reacties zijn gesloten.