Hoe kan je een ip-adres verbergen?

Hoe kan je een ip-adres verbergen?

Tijdens het internetten laat je in feite overal je digitale vingerafdrukken achter. Elke netwerkverbinding is namelijk te herleiden middels het ip-adres. Hoe kan je dit vermijden en hoe kan je je ip adres verbergen? Heel simpel: maak gebruik van een VPN-service. Hieronder leggen we uit hoe dat werkt.  

Hoe kan je een ip-adres verbergen met een VPN service?

Maak je gebruik van een VPN-dienst, dan zorgt deze ervoor dat jouw persoonlijke ip adres niet te zien is bij het surfen. In plaats daarvan wordt alleen het ip-adres van de VPN-server gelogd. Zodra je VPN is ingeschakeld, is je ip-adres onzichtbaar. 

Waarom zou je je ip-adres verborgen willen houden?

  • Lokale restricties. In sommige landen zijn bepaalde websites of diensten verboden. Wil je toch nog gebruikmaken van Facebook en je vertrouwde Netflix, dan is een VPN de enige manier om deze restricties te omzeilen.
  • Je wilt meer online privacy en veiligheid. Niet alle websites zijn even betrouwbaar. Je wilt dan ook niet dat jouw persoonlijke gegevens overal zichtbaar zijn of worden opgeslagen. Een VPN voorkomt dat jouw gegevens worden gebruikt voor ongewenste doeleinden.
  • Je maakt gebruik van een download- of torrentdienst. Bijna iedere Nederlander met een internetverbinding downloadt gegevens zoals muziekbestanden of pdf’s. Met het oog op de huidige wetgeving en kans op boetes is het verstandig om hierbij anoniem te blijven. 

De overige voordelen van een VPN

Een VPN-service kan dus je ip-adres verbergen en zal hoe dan ook tot anoniem internetten leiden. Maar er zitten nog meer voordelen aan:

  • Je kunt zelf kiezen met welke server je verbinding maakt, wat enkele bijkomende voordelen heeft. Kies er bijvoorbeeld voor om via een server uit de VS te surfen en log in op Netflix: je beschikt hierdoor over het veel uitgebreidere Amerikaanse aanbod.
  • Maak je veel gebruik van openbare en dus onveilige wifi-netwerken? Met een VPN ben je in die gevallen goed bewapend. 
  • Bespaar op aankopen! Sommige websites hanteren verschillende prijzen voor verschillende nationaliteiten. Met een VPN kun je jouw geografische locatie wijzigen, en dus uit deze ongelijke behandeling je voordeel halen.
admin

Reacties zijn gesloten.