Wat zijn de voordelen van een NAS?

Wat zijn de voordelen van een NAS?

Als je op zoek bent naar een apparaat waarop je persoonlijke bestanden veilig op kan slaan en tegelijkertijd muziek, series en films af kan spelen op je console, tv of telefoon. Dan is een NAS een apparaat die de oplossing kan bieden. Er zijn steeds meer mensen die de voordelen van een NAS inzien en daarom ook hebben besloten om een NAS aan te schaffen voor een laptop of computer. Denk bijvoorbeeld aan een Online training met tips over de veiligheid van je laptop. Vaak wordt de NAS ook genoemd als een belangrijke middel om je bestanden te beschermen. In dit artikel gaan we dieper in op de voordelen van een NAS en wat dit kan betekenen voor jouw laptop.

Het maken van backups

Een NAS bewaart niet alleen je videobestanden om media te streamen maar biedt ook de mogelijkheid om een persoonlijke cloud te ontwikkelen waarin jij je back-ups kan bewaren. Stel je voor dat je smartphone beschadigd raakt zonder dat het mogelijk is om deze te herstellen, of dat de geheugenkaart van je systeemcamera niet meer werkt. Dan zal je voor altijd de vakantiefoto’s kwijt zijn. Met een NAS kan je dit voorkomen omdat je namelijk kopieën maakt van al je bestanden op je apparaten. Omdat je NAS verbonden is met het wifi-netwerk, maakt het apparaat ook verbinding met smartphones en tablets. Sommige fabrikanten van NAS bieden hun eigen app aan. In deze apps kan je dan direct selecteren voor welke video’s en tekstbestanden je een kopie van wilt maken.

Vaak energiezuiniger

In de meeste gevallen is een NAS zuiniger dan een complete pc-server. Een complete pc-server gebruikt zonder moeite zo’n 60 tot 80 watt in ruststand. Echter is dit natuurlijk afhankelijk van het aantal schijven, het model en een videokaart. Een NAS die twee schijven heeft is rond de 20 watt in rust en zal zo 40 watt als hij vol belast is. Elke schijf die erbij komt zal zo’n 10 extra watt zijn als deze in gebruik is. In rust zal het aantal watt op ongeveer 5 liggen.

Makkelijker gegevens delen met een NAS

Een NAS kan ideaal zijn voor het delen van gegevens. Zo kan je verschillende mappen delen in het netwerk waar anderen ook toegang hebben tot de gezamenlijke gegevens en mediabestanden en deze weergeven op de televisie. Zo kan je bijvoorbeeld gemakkelijk gezamenlijk de vakantiefoto’s van een paar jaar terug kijken. De bestanden zijn zowel beschikbaar op je eigen laptop als die van een ander. Echter is hier wel het vereiste dat beide apparaten gebruik maken van hetzelfde wifi-netwerk anders zou dit namelijk niet mogelijk zijn. \

admin

Reacties zijn gesloten.